PARACHUTELOGO04okt2008a
PARACHUTELOGO04okt2008a item10
HOME ABOUT FILMS SOUNDTRACKS BOOKS NEWS CONTACT

THE BOOKS

BUURMAN, WAT DOET U NU? - Films maken in Nederland

Tips, Trucs, Anekdotes, Roddel & Achterklap. Een onmisbaar boek voor filmmakers, filmliefhebbers en aankomend regisseurs. Een onthullend kijkje achter de schermen van de Nederlandse film! Hoe vermijd je de valkuilen en grijp je de kansen? Hoe schrijf je een script? - Is succes te voorspellen? - Wat kost een film? - Waarom heb je acteurs nodig? - Zijn seksscnes leuk? - Hoe ziet een storyboard er uit? - Wat zijn Special Effects? - Hoe krijg je publiek naar de bioscoop? - Wanneer is je film succesvol? Dick Maas neemt een unieke plek in binnen de Nederlandse filmgeschiedenis. Als scenario-schrijver, regisseur, producent en componist was hij verantwoordelijk voor een aantal van de grootste kaskrakers van de laatste 35 jaar. Zijn films trokken alleen al in Nederland meer dan 7 miljoen mensen naar de bioscoop. Dat filmen in Nederland niet altijd rozengeur en maneschijn is, lees je in dit boek. En intussen steek je ook nog wat op van filmmaken.

auteur: Dick Maas

Paperback, 360 pages

ISBN: 9789082070422

BUY AT: - PARACHUTE PICTURES UITGEVERIJ

BUURMANvoorkant

LANG LEVE DE KONINGIN

Schaken leren was nog nooit zo leuk. Het boek van EsmŽ Lammers is net zo betoverend als de bekroonde film en de zoektocht van Sara naar haar vader is ontroerend en hartverwarmend tegelijk. Het is een ideaal boek voor iedereen die wil leren schaken en die van een sprookjesachtig verhaal houdt. In Lang Leve de Koningin ontmoet Sara een koningin. Geen gewone koningin zoals onze koningin of de koningin van Engeland, maar een schaakkoningin. Misschien denk je nu dat die koningin erg saai en streng is, maar als je haar leert kennen weet je dat ze ontzettend lief is en wijs en dat ze ogen heeft die altijd lachen. Het verhaal begint als Sara net acht jaar is geworden. Ze weet dan niet wie haar vader is en ze vindt leren nog helemaal niet leuk, vooral niet omdat ze altijd onvoldoendes haalt. En ze weet ook niet dat de koningin haar beste vriendin wordt en dat ze samen zullen leren schaken en dat ze zelfs haar vader ... Nee, laat ik het niet allemaal verklappen, dat is zonde. Als je het boek van Lang Leve de Koningin gelezen hebt dan weet je hoe dit verhaal afloopt en dan kan je schaken! Lang Leve de Koningin is voor het eerst verkrijgbaar als eBook met foto's uit de film. Schaken leren was nog nooit zo leuk.

auteur: Esmé Lammers

E-Book, 92 pages

ISBN: 9789082070453

BUY AT: PARACHUTE PICTURES UITGEVERIJ

item2
item1

QUIZ - Filmeditie

.Quiz is de nieuwe film van regisseur Dick Maas, bekend van onder andere zijn Nederthrillers De Lift, Sint en Amsterdamned. Barry Atsma en Pierre Bokma vertolken de hoofdrollen in deze thriller, waarin een bekende quizmaster in een restaurant lastig wordt gevallen door een man die vastbesloten is een sadistisch spelletje op leven en dood met hem te spelen. Naast Barry Atsma en Pierre Bokma worden in Quiz belangrijke rollen gespeeld door Kim van Kooten en Hanna Verboom. Niet elke vraag heeft een antwoord... 'Kijk, Leo, het is heel simpel. Als jij je aan de spelregels houdt, kun je maandag gewoon je kind weer naar school brengen...' Leo Vandermolen is een succesvolle BN'er. Als quizmaster trekt hij hoge kijkcijfers en hij is getrouwd met de mooie Sandra en de vader van dochter Monica. Maar zijn geluk lijkt een negatieve wending te nemen als hij op de avond na zijn laatste uitzending in een restaurant wordt aangesproken door een wildvreemde man, die hem dwingt als 'kandidaat' een aantal quizvragen te beantwoorden. Vragen die een steeds persoonlijker en confronterender karakter krijgen, maar waarop hij snel zal moeten reageren. Want als hij dat niet doet, zal hij Sandra en Monica nooit meer terugzien. Tenminste, dat beweert de man en daarvan levert hij een wel heel erg macaber bewijs... .

auteur: Dick Maas

Paperback, 148 pages

ISBN: 9789045203553

BUY AT: - BOL

item5a

QUIZ: Het Originele Script (Dutch Edition) by Dick Maas (Oct 18, 2012)

Een bekende quizmaster wordt in een restaurant lastig gevallen door een man die beweert zijn vrouw en kind te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn.

Inhoud van het boek: Het volledige shooting script geschreven door Dick Maas, 4 storyboard sequences (getekend door Wijo Koek), werkfoto's, en credits. Totaal 190 bladzijden.

Paperback

190 pages

ISBN-10: 1480091847

ISBN-13: 978-1480091849

BUY AT: AMAZON GERMANY - AMAZON USA - AMAZON UK

Screenshot20120919at090351

SINT: Het Originele Script (Dutch Edition) by Dick Maas (Sep 21, 2012)

SINT was de succesvolste Nederlandse genre-film van de laatste jaren. In de Benelux goed voor bijna 400.000 bezoekers, in het buitenland aan meer dan 30 landen verkocht.

Inhoud van het boek: Het volledige shooting script geschreven door Dick Maas, oud treatment, 2 storyboard sequences (getekend door Wijo Koek), werkfoto's, concept-art en credits. Totaal 224 bladzijden.

Paperback

224 pages

ISBN-10: 1479290831

ISBN-13: 978-1479290833

BUY AT: AMAZON GERMANY - AMAZON USA - AMAZON UK -

Screenshot20121006at123017

MOORDWIJVEN: Het Originele Script (Dutch Edition) by Dick Maas (Oct 10, 2012)

De drie miljonairsvrouwen Kitty, Estelle en Nicolette leiden een luxueus bestaan. Hun voornaamste zorg is de strijd tegen het ouder worden. Ze shoppen wekelijks bij de plastisch chirurg om maar jong en aantrekkelijk te blijven. Aan het rimpelloze bestaan komt abrupt een eind als Kitty vermoedt dat haar man vreemd gaat. Om te voorkomen dat ze aan de kant wordt gezet, besluit ze samen met haar vriendinnen haar echtgenoot uit de weg te ruimen. Wat een gemakkelijke klus had moeten zijn, blijkt toch meer voeten in de aarde te hebben dan de dames hadden verwacht.

Inhoud van het boek: Het volledige shooting script geschreven door Dick Maas, 2 storyboard sequences (getekend door Wijo Koek), werkfoto's, en credits. Totaal 190 bladzijden.

Paperback

190 pages

ISBN-10: 1479317195

ISBN-13: 978-1479317196

BUY AT: AMAZON GERMANY - AMAZON USA - AMAZON UK

SALVO (Dutch Edition) by Dick Maas (Sep 7, 2012)

On the day of a televised presidential debate, talk show host Susan Delaney and her blind daughter are harassed by two villains. Suddenly she finds herself in the middle of a plot to kill one of the presidential candidates.

Aan de vooravond van het grote televisiedebat tussen twee Amerikaanse presidentskandidaten, bereidt presentatrice Susan Delaney zich voor in haar afgelegen huis in de heuvels bij Los Angeles. Ze hoort een deur opengaan en verwacht haar blinde dochtertje; voor haar staan echter twee vervaarlijk uitziende mannen, die dreigend een pistool op het hoofd van haar dochtertje gericht houden. Ze duwen Susan een foto onder haar neus van een man die ze meteen herkent: het is Rodrigo deFelippe, de Zuid-Amerikaanse guerillastrijder die ze een jaar geleden heeft ge•nterviewd. Nu wordt hij gezocht voor terreuraanslagen en hij schijnt in Amerika te zijn. Wanneer Susan ontkent dat ze contact met hem heeft gehad, ontstaat er een genadeloos gevecht op leven en dood...

E-Book - Thriller

134 pages

ISBN: 9789082070439

BUY AT: - PARACHUTE PICTURES UITGEVERIJ

COVER3
h4KjRC8LSL500

De Lift: Het Originele Shooting Script (Dutch Edition) by Dick Maas (Dec 19, 2012)

Luxe uitgave van het originele shooting script van De Lift.

Inhoud van het boek: Full Color scans van het shooting script dat tijdens de opnamen is gebruikt door regisseur Dick Maas, compleet met alle aantekeningen, schetsjes, regie-aanwijzingen, koffievlekken en uit verveling gekrabbelde tekeningetjes. Totaal 212 pagina's. Groot formaat (21.5 x 28cm)

De Lift is opgenomen in 1983, in 30 draaidagen voor een budget van nog geen 750.000 gulden. Het was een van de eerste genre films in Nederland en ook de eerste film die een wereldwijde distributie kreeg via Warner Brothers.

Paperback

212 pages

ISBN-10: 1479231274

ISBN-13: 978-1479231270

BUY AT: AMAZON GERMANY - AMAZON USA - AMAZON UK

FLODDER, Dochter Kees en de Opgewonden Standjes

Dochter Kees kan maar niet de juiste vent vinden. En je kan niet zeggen dat ze niet haar best doet: ze heeft ze bijna allemaal al gehad. Johnnie en Zoon Kees moeten 's nachts bijklussen om te voorkomen dat de hele familie op de bodem van het zwembad belandt. En waarom blijft dat lijk in de achtertuin maar niet dood? Dochter Kees en de Opgewonden Standjes is het tweede deel uit de weergaloze stripreeks rond de beroemdste en beruchtste familie van Nederland! Geschreven door hetzelfde team achter de succesvolle films en televisieserie Flodder, Dick Maas en Wijo Koek

auteur: Dick Maas, Wijo Koek

Paperback, 32 pages

ISBN: 9789082070446

BUY AT: BRUNA

FRONT1
FLODDERBLONDJESVOORKANT

FLODDER, Het Mysterie van de Dode Blondjes

Zijn Johnnie en Zoon Kees inderdaad de moordenaars van al die blonde meiden in Zonnedael? Of is er een vergissing in het spel? En waarom heeft Dochter Kees opeens rood haar? Ma Flodder leert via internet een nieuwe man kennen. Maar de eerste ontmoeting loopt bijna fataal af. Gelukkig zorgt opa voor een goede afloop. Het Mysterie van de Dode Blondjes is het eerste hilarische deel van een nieuwe stripreeks rond de beroemdste en beruchtste familie van Nederland! Geschreven door hetzelfde team achter de succesvolle films en televisie serie, Dick Maas en Wijo Koek..

auteur: Dick Maas, Wijo Koek

Paperback, 32 pages

ISBN-10: 9082070413

ISBN-13: 9789082070415

BUY AT: - PARACHUTE PICTURES UITGEVERIJ

item10 PARACHUTELOGO04okt2008a